"Inte många som är tillsvidareanställda länge"

Insändare 20 september 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu får det vara nog, det är inte bara regionen som har ont om sjuksköterskor och som behöver premieras med högre löner. Även i Katrineholms kommun är det dags att det görs något åt arbetsmiljön och löner. Så det blir attraktivt att vara sjuksköterska och gör att de väljer att vara kvar och arbeta i kommunen.

Som det ser ut nu är det inte många som är tillsvidareanställda länge. Utan man bemannar upp med inhyrda sjuksköterskor. Dessa betalar man ut dyra löner till som ofta är dubbelt så höga som de tillsvidareanställda. Men den ordinarie personalen ska göra samma arbete plus allt annat runt om såsom utvecklingsarbeten, vara med i olika grupper och lära upp nya bemanningssjuksköterskor, som kommer och går. Bemanningsbolagens sjuksköterskor har olika långa uppdrag och byts titt som tätt, leder till att patientsäkerheten och kontinuiteten blir sämre för patienten. Det måste bli ett stopp på detta!  

Värna om den lojala sjuksköterskor som stannar, höj lönerna rejält nu för de som är tillsvidareanställda, och kanske låta dem jobba 80 procent och få full lön. Tror faktiskt fler skulle bli kvar då. För som ni gör nu och premierar bemanningsbolagen, gör att kommunen snart står utan tillsvidareanställda sjuksköterskor.

De få som finns kommer till sist gå till bemanning de också. Men pengar verkar ju finnas för det går ju att ösa ut kommunkassan till bemanningsbolagen.


 
 
 
 
 
 
Kommentera
Ämnen du kan följa