Inte guld hellre falurött

Signaturen "En medborgare" tycker inte att huset som planeras att byggas på Stortorget ska vara guldfärgat utan hellre turkos, faluröd eller till och med rosa.

Signaturen "En medborgare" tycker inte att huset som planeras att byggas på Stortorget ska vara guldfärgat utan hellre turkos, faluröd eller till och med rosa.

Foto: White Arkitekter

Insändare2022-01-31 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående byggplanerna för det stora guldhuset vid torget: Kör i vind säger jag. Det jag dock inte förstår är varför det prompt måste vara guldfärgat. Vad är grejen med det? Nog för att det sticker ut, javisst. Men jag tror att de negativa reaktionerna på bygget beror just på att det kommer vara guldfärgat. Det sticker i ögonen på svenskar (och katrineholmare i synnerhet) när något inte finner sig inom Jantelagens gränser. Jag kan väl erkänna att det även gäller mig, det ska jag väl inte sticka under stolen med. 

I övrigt anser jag att det inte är så farligt med en ny byggnad vid torget. Alla som påstår att man inte kommer kunna se torget från järnvägsstationen när den nya byggnaden står där, så har jag en överraskning åt er: I dag ser man inte torget från järnvägsstationen, speciellt inte om man sitter på ett tåg. Så att utsikten över vårt "vackra" torg kommer skymmas, är ett stort problem när nya huset väl står där, köper jag inte.

Så smäll gärna upp den där byggnaden, det gör inte mig något. Men snälla, gör den bara inte guldfärgad, eller heller betonggrå för den delen. Gör den turkos, eller faluröd. Kanske till och med rosa.