Inget alternativ för mig

Signaturen "Sluta sprid er dynga" är irriterad på den valpropaganda som Alternativ för Sverige skickar ut till hushållen. 
Bilden är från speptember förra året då Gustav Kasselstrand och Alternativ för Sveriges höll manifestation på Norrmalmstorg i Stockholm.

Signaturen "Sluta sprid er dynga" är irriterad på den valpropaganda som Alternativ för Sverige skickar ut till hushållen. Bilden är från speptember förra året då Gustav Kasselstrand och Alternativ för Sveriges höll manifestation på Norrmalmstorg i Stockholm.

Foto: Nils Petter Nilsson / TT

Insändare2022-02-05 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så börjar valpropagandan drälla in och det trots en önskan om icke reklam på brevlådan. Men det hindrar inte "Alternativ för Sverige" att lufta sina populistiska och unkna åsikter. Bränsleprishöjningen är på tapeten och det behöver man inte sätta upp många fingrar i luften för att notera.

 Så Sverigeralternativet tar förstås upp frågan. Men slutsatsen hur skattepengar delas ut borde ni justera en hel del, för det ni anser är rent åt helsike. Det är knappast till "invandring, bistånd och EU-avgift" alla pengarna går. Utan troligen nya vägar, upprustning av befintliga diton samt allt annat som skatter behövs till. 

Ni fattar förmodligen inte vilket bra land ni lever i på grund av skatter. Bara notera hur amerikaner i gemen har det så kommer de flesta av oss på andra tankar. För inte vore det kul att betala läkarbesök fullt ut, inte heller BB-avgift, operation eller ungarnas förskola, grundskola och gymnasium.

Dessutom kunde ni föreslå utbyggnad av busstrafiken istället, då kan vi åka fler i samma fordon oftare, rusta upp befintlig tågspår med mera. Och till sist omfördela pengarna så de går tillbaka en del till dem som måste ha bil. Men tyvärr, ert alternativ för landet kommer aldrig bli mitt.

Er inställning till andra människor stör mig något otroligt. Och minskat bilåkande är det bästa alternativet, både för klimat och plånbok.