Ingen verksamhet i Pensionärernas Hus i år

Pensionärernas Hus i Katrineholm håller stängt året ut, om inte Folkhälsomyndigheten kommer med nya rekommendationer.

Pensionärernas Hus i Katrineholm håller stängt året ut, om inte Folkhälsomyndigheten kommer med nya rekommendationer.

Foto: Roger Culmsee

Insändare2020-07-29 05:07
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I februari/mars inträffade något som många av oss inte trodde vi skulle behöva uppleva, en pandemi! Vi hade förvisso hört om det märkliga viruset som härjade i Kina i december, men inte trodde vi då att vi några månader senare skulle få en helt förändrad tillvaro. Men så kom det tillslut även till Europa och Sverige, och som vi blev drabbade, speciellt i Sörmland och framförallt i Katrineholm.

Att stänga ner Pensionärernas Hus var inte ett svårt beslut i början, och när vi efter några veckor förstod att dödstalen var höga och sjukvården svårt ansträngd så kändes det helt rätt.

Nu är vi mitt i sommaren, och den svåra vardagen har blivit det normala. Det är lätt att känna att vi nu har gjort vår del av social distansering och att vi till hösten borde kunna återgå till gemensamma träffar och social samvaro. Vi har tillsammans i pensionärsalliansens styrelse följt folkhälsomyndigheternas uppdateringar och vi har nog alla hört hur man predikar avstånd och att faran inte är över även om insjuknanden och dödstalen har minskat.

Därför känns det viktigt, men tråkigt att hålla Pensionärernas Hus stängt året ut.

Vi alla tillhör riskgruppen och att bedriva verksamhet känns i nuläget både riskfullt och onödigt. Vi vet att många av medlemmarna är ensamma och vill inget annat än att få träffas. Men vi hoppas att ni förstår vårt beslut. Vi kommer naturligtvis att fortsätta följa myndigheternas rekommendationer och blir det förändringar i rekommendationerna kommer vi eventuellt revidera vårt beslut. Nu hoppas vi på en lugn och frisk höst och att det kommer ett bra vaccin snart.