"Ingen har frågat mig om jag vill ha det så här!"

"Vi har backat i arbetstidstänket, i frihet och ansvar", skriver insändarskribenten.

"Vi har backat i arbetstidstänket, i frihet och ansvar", skriver insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg, TT

Insändare2023-11-11 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tack för vilan EU. Jag känner ingen skillnad utan är mer stressad av detta. När vi började med 11 timmars dygnsvila och 47 timmars veckovila brakade helvetet lös i vård och omsorg i Katrineholm.

Vi har jobbat med Timecare i många år, säkert 20. Det innebär att man lägger sitt önskeschema i dataprogram. Gruppen diffar ihop sig så verksamheten fungerar. Att få göra det innebär frihet och en bra arbetsmiljö. Från 231010 har chefen makten över schemat. Vi har backat i arbetstidstänket, i frihet och ansvar. Jag som anställd kan inte påverka mina arbetstider, varsågod här är ditt schema. Ingen har frågat mig hur jag vill jobba. Ingen har frågat mig om jag vill ha det så här! 

Vi har också resurspass. Det innebär att vi ibland jobbar på andra boenden i kommunen.Var finns tryggheten och kontinuiteten för våra äldre och sjuka? Våra demenssjuka som är beroende av van och trygg personal får inte den trygghet de behöver. Att möta nya ansikten skapar oro och förvirring hos dem. Det vet jag av kunskap och erfarenhet. Vi ska erbjuda dem trygghet inte oro. Vi är många anställda i vård och omsorg i Katrineholm som mår dåligt av detta. Gör om och gör rätt om ni vill behålla en otroligt kompetent personal.

Ja just det, vi har en värdegrund i Katrineholms kommun. Rött som står för respekt, öppenhet, tydlighet och tillit.
Den gäller för alla både personal och alla som bor på våra olika boenden. Den kanske också är bortglömd precis som Timecare.
Jag känner ingen tillit och trygghet längre, öppenheten är som bortblåst, för att inte tala om respekten!