Ikea nobbar köp med kontanter

Insändare 19 februari 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För några dagar sedan var jag i Linköping och skulle handla på IKEA som jag lovat hjälpa till med. Jag har alltid försökt undvika affären som jag tycker har dålig service men här ville jag göra ett undantag. Efter att letat i alla dessa gångar utan att hitta varan fick jag efter en lång tid, med lite hjälp, tag på en personal. Trevlig tjej talade om att jag skulle se efter i deras lager och uppgav hyllnummer samt pallplats. 

Glad i hågen efter många turer kom jag till kassakön och frågade efter en kassa där jag kunde betala. Men till min förvåning fanns det ingen sådan utan man skulle själv scanna in varorna och betala med kort. Men om man nu inte har något kort med sig och modern telefon utan vill betala med pengar fungerar inte det.

Vid frågan vad gör vi nu får man en axelryckning och som svar att det är inte dom som bestämt detta. Det förstår jag, men ledningen borde kanske instruerat personalen hur de skulle bemöta kunden efter nyordningen. 
Så varning! Gör dig inget besvär med att försöka handla på IKEA om du inte har kort eller en telefon som inte fungerar. När kommer lagen att affärer måste kunna ta emot kontanter.? Vi får hoppas att elen alltid fungerar och inga IT-attacker förekommer. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa