Hyresgäst besviken över utebliven satsning av Hembla

Insändarskribenten som är hyresgäst hos Hembla i Katrineholm är besviken på utebliven satsning på utemiljön. Hembla svarar på kritiken.

Insändarskribenten som är hyresgäst hos Hembla i Katrineholm är besviken på utebliven satsning på utemiljön. Hembla svarar på kritiken.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-08-22 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det rasslade till i brevlådan för ett par år sen där jag fick ett brev från Hembla att man skulle göra en satsning på utemiljön. Va bra tänkte jag nu skall de äntligen byta ut våra otäta fönster och våra små rostiga balkonger från 50-talet.

Man tycker väl om man betalar mer än tio tusen i månaden i hyra att hela familjen skall få plats att sitta där istället för att sitta i skift på balkongen, men oj vad jag bedrog mig. Satsningen på utemiljön den har uteblivit ingenting har hänt med huset eller utanför man satsar bara på att helrenovera lediga lägenheter. 

Nu sitter man med en massa dyra lediga lägenheter och lokaler som de flesta inte har råd att hyra så det är inte konstigt att man inte har några pengar att satsa på utemiljön och Hyresgästföreningen verkar sitta med skygglappar på för annars hade man väl försökt hjälpa hyresgästerna få en bättre utemiljö.

Besviken hyresgäst

Svar:

Vi vill att våra hyresgäster ska uppleva sin boendemiljö som trivsam. Vi äger och förvaltar våra fastigheter med ett långsiktigt perspektiv där vi successivt rustar upp både utemiljöer, fastigheter och lägenheter. Utifrån bedömningar av underhålls- och upprustningsbehov gör vi olika typer av investeringar för att förbättra och utveckla både hus och gårdar. Det är beklagligt att du upplever brister i din boendemiljö eller att löften inte infriats, det är något som vi tar på stort allvar. Jag uppmanar dig att ta kontakt med oss direkt för att vi ska kunna få ta del av dina synpunkter.

Det stämmer att vi har några jättefina lägenheter att hyra i Katrineholm. Den som är intresserad får gärna gå in på vår hemsida och ansöka om lägenhet där.

Christofer Bernebring, tillförordnad områdeschef på Hembla i Katrineholm.