Hur många socialdemokratiska vallöften har infriats?

På vilket sätt menar Fredrik Olovsson att Socialdemokraterna jobbat hårt för att bygga Sverige starkare? Är det genom: Att många poliser vill byta till annat arbete? Skriver insändarskribenten.

På vilket sätt menar Fredrik Olovsson att Socialdemokraterna jobbat hårt för att bygga Sverige starkare? Är det genom: Att många poliser vill byta till annat arbete? Skriver insändarskribenten.

Foto: Hanna Franz n/TT

Insändare2021-01-26 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående debattartikeln "Trygghet kräver starkt samhälle" den 18/01.

På vilket sätt menar Fredrik Olovsson att Socialdemokraterna jobbat hårt för att bygga Sverige starkare?

Är det genom: Att många poliser vill byta till annat arbete utanför polisen? Att antagningskraven till polishögskolan sänkts och antalet antagna därigenom ökar, där kompetensnivån inom polisen gradvis riskerar att sänkas?

Att vårdköer i landets regioner över tid ser ut att öka och det redan innan covid-19? Att det redan före pandemin fanns mycket stort missnöje bland sjukvårdspersonal?

Att antalet fattigpensionärer ökar, det vill säga att välfärdslandet Sverige i dagsläget har mängder med pensionärer som hamnar under EU:s gräns för relativ fattigdom. Är det Socialdemokraternas sätt att tacka för 45 års arbete och bidragande till ”välfärd”?

Att det i Sverige finns pensionärer utan några drog eller andra bakomliggande orsaker som är uteliggare/hemlösa och där organisationer som ”Vid din sida” är livsavgörande. 

Att vi har skjutningar, sprängningar, rån, gängkriminalitet, förnedringsrån, barn som rånar barn, inbrott, utländska ligor som stjäl fordonsutrustning, bidragsbrott som på sikt riskerar ett utarmande av vårt välfärdssystem. Att dessa saker hela tiden verkar öka och därigenom även min känsla av otrygghet?

Att bland annat yrkesgrupper och företag i åkeribranschen lider av osund konkurrens genom utländska åkerier som t.ex. fifflar med körjournaler, använder trafikfarliga fordon, har fruktansvärda arbetsvillkor, undermålig arbetsmiljö och mycket oklara försäkringsvillkor, samtidigt som polisen saknar resurser till att kontrollera eller lagföra detta fullt ut?

Att vi i Sverige genom till synes ett stort antal felaktiga beslut från regeringen idag har ca 10 300 döda i covid-19? (mot ca 3000 döda för Norge, Finland och Danmark tillsammans)

Märkligt nog är ingen av dina partikollegor, enligt egen utsago ansvariga för någon del av det höga dödstalet? Att vi har utanförskapsområden med sk. ”no-go zoner”, parallella samhällen med egna lagar och förordningar?

Att våra experter varnar för det ökande antalet extremister, höger, vänster och muslimska? Att Socialdemokraterna sålt sin grundläggande själ …. genom att tillmötesgå försämrade villkor i arbets- och anställningsskydd, LAS?

Listan kan tyvärr göras oändligt mycket längre! Hur många av de vallöften som Socialdemokraterna lovade inför valet 2014, 2018 har hitintills infriats?

För mig som väljare låter din text bara som ett mantra från en gammal repig skiva som hakat upp sig i ett spår.