Hur länge är "stängt tillsvidare"?

Signaturen "Sjuklingarna" undrar hur länge distriktssköterskans mottagning i Julita ska vara stängd. En lapp med "tills vidare" har tidigare suttit på fönstret.

Signaturen "Sjuklingarna" undrar hur länge distriktssköterskans mottagning i Julita ska vara stängd. En lapp med "tills vidare" har tidigare suttit på fönstret.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Insändare2022-02-07 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under drygt två år har vi saknat en distriktssköterska i Julita. Vi bor på ett ställe där både läkarstation, tandläkare och sköterska funnits jättelänge. Men så icke nu. Under pandemiåren har alla måst åka in till stan för diverse krämpor, provtagning med mera och risken för smitta har varit stor. Plussa sen till bilåkandet så läggs betydande kostnader för patienten själv till det allmänna obehaget av att känna sig helt utlämnad.

I höstas kollade jag om telefonsvararen hos distriktssköterskan var avstängd, vilket den hittills inte varit under dessa år. Utan svararen meddelade glatt att det var öppet som vanligt på tisdag. Jag kollade vad som stod på dörren och lappen, att det inte fanns någon på plats, var borttagen. 

Glad i hågen haltade en i familjen dit för att få hjälp med en krämpa. Men nej då, lappen hade fallit bort när fönstren tvättades blev svaret. Bara att gå hem igen. 

Vid en nyligen uppringning meddelas att abonnenten "kan inte nås". Inte heller på nätet finns någon upplysning, så jag börjar ana det värsta, för lappen i dag säger "stängt tillsvidare". Regionen försöker slå igen helt för vår sköterska vad det verkar, eller är syndabocken kommunen? I alla fall är en berättigad fråga hur länge är "tillsvidare". Svar önskas i tidningen av någon ansvarig. För visst skall väl hela Sverige leva? I alla fall under ett valår.