Hur kunde mannen få ligga i sin egen avföring?

Katrineholms-Kuriren berättade den 23 oktober om den cancersjuke man som vårdades i en säng som var nedfläckad av avföring.

Katrineholms-Kuriren berättade den 23 oktober om den cancersjuke man som vårdades i en säng som var nedfläckad av avföring.

Foto: Skärmklipp

Insändare2023-11-07 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När man läser dessa missöden inom hemtjänst så blir man ju mörkrädd. Senaste nyhet i Katrineholms-Kuriren den 23 oktober om ett fall där personen fått ligga med sin avföring flera dagar! Hur kan detta vara möjligt? 

Det måste ha varit flera personer från hemtjänsten som besökt brukaren och inte gjort något åt saken.  Att skylla på en borttappad tagg till tvättstugan är det värsta ursäkt man kan tänka sig. 

Varför har inte hemtjänsten sett till att hjälpa denna sjuka personen? 

Och svaren från omsorgschefen visar total okunskap om saken och hade inom privat affärsliv inneburit entledigande från tjänsten. Men inom kommunen är det helt ok. 

Efter alla misärer under senaste året från omsorg/hemtjänst undrar jag om det finns rätt kompetens hos cheferna? Kanske borde börja rensa uppifrån och se till att personalen har tillräckliga kunskaper, både inom hemtjänst och svenska språket.