Hur kan andra städer ha skridskoåkning utomhus?

Jag undrar varför isen utomhus på Backavallen inte skulle klara klimatet när den gör det på torget? Vad är skillnaden? Hur klarar man det i andra städer, t.ex. Motala. Skriver Petra Andersson.

Jag undrar varför isen utomhus på Backavallen inte skulle klara klimatet när den gör det på torget? Vad är skillnaden? Hur klarar man det i andra städer, t.ex. Motala. Skriver Petra Andersson.

Foto: Maja Suslin / TT

Insändare2020-12-19 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändare: "Is ute klarar inte dagens klimat"10/12.

Tack Annelie Hedberg för ditt svar men jag blev inte mycket klokare, tyvärr. Undran kvarstår, varför det inte är möjligt att få till is på uterinken vid Backavallen. Idag kom besked om att man förlänger beslutet om att stänga ishallarna pga pandemin åtminstone till den 17/01. Det innebär att vi blir utan skridskoåkning hela jullovet.
I en artikel i KK den 18 november kunde man läsa att isbanan på torget spolades och att man kunde tillhandahålla is till mitten av februari. Jag undrar då varför isen utomhus på Backavallen inte skulle klara klimatet när den gör det på torget? Vad är skillnaden? Hur klarar man det i andra städer, t.ex.Motala och flera andra mindre orter runt om i mellersta Sverige där det är fina förutsättningar för att kunna åka utomhus.

Det nämns både idrottsföreningar och andra utomhusaktiviteter i ditt svar men vi kommer bort från ämnet, dvs spontan skridskoåkning för familjen. Det är jättefint med cykelleder, upplysta konstgräsplaner och mycket annat men vi är många som saknar möjligheten att kunna åka skridskor, utomhus. Som det ser ut nu blir det inget under vintern, om man inte väljer torget.D är kan man inte använda klubbor och puckar/bollar och handen på hjärtat...den är väldigt liten. Uterinken må vara sliten men den är fullt brukbar och det intressanta vore att få veta vad det skulle kosta med ett kylsystem där? Vad är kostnaden för att hålla igång plätten på torget? Tror att många fler hellre väljer att åka till sportcentrumet Backavallen. Låt oss få is där, utomhus!