Hög hastighet i Läppe – fartkameror behövs nu!

Håkan Andersson i Läppe är kritisk till att det tar så lång tid för Trafikverket att installerar fartkameror i tätorten Läppe. Stolparna monterades för ett år sedan och inget har hänt.

Håkan Andersson i Läppe är kritisk till att det tar så lång tid för Trafikverket att installerar fartkameror i tätorten Läppe. Stolparna monterades för ett år sedan och inget har hänt.

Foto: Magnus Ornhammar

Insändare2021-02-27 08:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vägtransporterna med tunga fordon ökar på våra vägar och polisbristen försämrar övervakning av vägarna. Vägverket arbetar entusiastiskt med att placera ut hastighetskameror och riksväg 52 kommer att få flera kameror - och det är bra.

För några år sedan placerades också två kamerastolpar utanför tätorten Läppe men det dröjde två år innan kamerorna aktiverades eftersom elförsörjning saknades. Boende i Läppe har också flera gånger påtalat att hastigheten måste nedsättas för att undvika olyckor och att kameror måste sättas upp. Efter några års "påtryckningar" så lovade Vägverket att kameror skulle placeras ut i tätorten. Våren 2020 kom så stolparna och ortsborna var mycket tacksamma, nu var det på gång! Men så hände inget mera.

Hastigheten i tätorten har ökat betydligt på den krokiga och backiga vägen och de tunga fordonen har inte alls någon respekt för hastighetsbegränsningen. Att promenera utefter väg 52 i Läppe är livsfarligt och endast för suicidbenägna människor eftersom man alltid dras med av luftströmmen från tunga fordon (flertalet olyckor har också inträffat)!

Vägverket är en begåvad och prestigebefriad myndighet med stort ansvar och vill få ner olyckstalen. Det räcker nu inte bara med att sätta upp stolpar utan kameror. Trafikverket måste nu även sätta upp kamerorna, stolparna finns ju redan sedan ett år tillbaka - och det tog två år för att få upp kamerorna på Dimbovägen fast stolparna fanns! Skall det också ta två år för att få igång kamerorna på stolparna i tätorten i Läppe? Eller måste det ske dödsolyckor först?