Hänsynslösa cyklister i tajta trikåer

Till alla er medelålders män i för tajta trikåer som far runt på gator och torg utan vare sig lyse eller vett, skriver signaturen "Bilist".

Till alla er medelålders män i för tajta trikåer som far runt på gator och torg utan vare sig lyse eller vett, skriver signaturen "Bilist".

Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Insändare2021-10-19 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har en fråga eller fundering: Till alla er medelålders män i för tajta trikåer som far runt på gator och torg utan vare sig lyse eller vett. Här i landet så byggs det cykelbanor, gupp, övergångsställen där ni får cykla över utan att leda cykeln m.m. Allt för att ni ska kunna fara runt på ett säkert sätt. 

Ändå så räcker inte det för er, utan cykla på vägbanorna bredvid cykelbanan, cykla gärna i bredd och klunga på tungt och hårt trafikerade vägar, fara kors och tvärs genom stan utan någon som helst hänsyn till gällande trafikregler.

Men ve den person som råkar/vågar kliva in på ER cykelbana när ni kommer farandes utan ringklocka eller något annat utan bara högt skrika: "Flytta på dig, för h-vete från cykelbanan!" Kan tänka mig att ni är samma personer man stöter på i trafiken som inte kan högerregeln, hur man använder blinkers när man ska svänga eller hur man kör i en rondell. Men fram ska ni till varje pris kosta vad det kostar för ni bryr er inte. Inte konstigt att världen ser ut som den gör......