Handlare på Lövåsen – dags att vakna och agera!

Handlare på Lövåsen – dags att vakna och agera! Skriver Björn Johansson.
Handlare på Lövåsen – dags att vakna och agera! Skriver Björn Johansson.

Insändare 18 oktober 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi måste ställa om för klimatet och vi måste göra det nu. Något vi alla kan göra är att minska våra korta bilresor. Vi blir alltfler som kan tänka oss att ta cykeln till affären om det fanns en möjlighet att låsa fast den. Ingen av de större butikerna har ett modernt cykelställ med möjlighet att låsa fast ramen. 

Ica Maxi har dessutom ställt ett gasolskåp som blockerar fyra av de åtta platser de har. Willys har gamla odugliga betongblock och Matpiraten inget cykelställ alls förutom de utanför Mios entré. 

De flesta av de andra mindre butikerna har inga cykelställ, eller möjligtvis den gamla modellen. Lite humor i sammanhanget är att den enda butiken med ett modernt cykelställ med möjlighet att låsa fast ramen är Biltema. Visserligen borttaget nu när de bygger ut men det kommer väl åter när de är klara.

Jag passerar själv Lövåsen på min cykel nästan dagligen men skulle aldrig parkera den där jag inte kan låsa fast ramen. Dagens cyklar är för stöldbegärliga och dyra för det. En vän till mig blev nyligen av med sin låsta cykel utanför STC-gymmet mittemot Maxi. Fullt med folk och bilar på parkeringen en vardag vid 17.30-tiden men det tar inte 30 sekunder att lyfta upp en låst cykel på en cykelhållare bakpå en bil och ingen lägger märke till det. 
Hög tid att handlarna åtgärdar bristen!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa