Hallå Postnord – Vingåker finns på kartan!

Signaturen "Vingåkersbo" är frustrerad över att det tar så lång tid för att få ett paket skickat från Västerås till Vingåker med Postnord.

Signaturen "Vingåkersbo" är frustrerad över att det tar så lång tid för att få ett paket skickat från Västerås till Vingåker med Postnord.

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2021-08-18 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Postnords hemsida svarar på alla frågor någon kan ställa och erbjuder dessutom erbjuder spårning av paket. Den är verkligen fullödig. Det finns anledning att gratulera postdirektören till den. Det enda som saknas är en adress som man kunde använda för att skicka ett brev till Postdirektören.

Det är synd bara att systemet är uppbyggt av konsulter som inte visste att det skulle åka omkring paket på marken också.

Finns det någon som kan förklara varför det tar minst åtta dagar att flytta en armbandsklocka sju mil från Västerås till Vingåker. Ungefär en och en halv mil per dag. Det hade gått fortare att cykla och hämta paketet.

Spårningstjänsten visar att paketet levererades från företaget den 9:e augusti. Ett dygn senare den 10:e augusti hade det kommit fram till Örebro och var ”på väg”. Något senare den 10:e augusti hade det kommit till Örebro igen och var åter på väg. Kvällen därefter var paketet i Örebro och på väg. På eftermiddagen den 12:e augusti var paketet i Örebro och på väg. Den 13:e augusti sent på kvällen beräknades paketet levereras samma dag. Vart vet jag inte - men inte till mig i alla fall.

Är det dags att överlåta hela posten till Bring – det norska postverket? Det tycks ju fungera.

 Jag är trött på att centralbyråkratin glömmer bort Sverige utanför storstäderna.