Gratis buss på grund av lågtrafik

Insändare 28 maj 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "Varför bara gratis till 14?", publicerad den 24 maj.

Hej och tack för dina synpunkter. Vad fint att höra att du tycker om satsningen på gratis buss för alla som är över 65 år i Katrineholms kommun, det gör vi med.

Anledningen till att de fria bussresorna gäller vardagar mellan klockan 9–14 är för att detta tidsintervall klassas som lågtrafik, övriga tider klassas som högtrafik och vi vill helt enkelt minska risken för överfulla bussar. Mellan klockan 7–9 är det nämligen väldigt många skolungdomar och arbetspendlare som reser med kollektivtrafiken, detsamma gäller mellan klockan 15–18.

Precis som du säger är det dock fritt fram att åka hela trafikdygnet (exklusive nattrafik klockan 00:00–04:00) på lördagar, söndagar och röda dagar. I årets satsning på gratis bussresor för 65+ räknar vi med att över 2 000 pensionärer kommer att hämta ut ett resekort. 

Vi tar med oss alla synpunkter som kommer in inför eventuella kommande satsningar på gratis kollektivtrafik för 65+. Läs gärna mer om vad som gäller på vår webbplats: katrineholm.se/friabussresor65


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa