Gymmet på badhuset är en politisk fråga!

Det blir förändringar på Vingåkersbadet.

Det blir förändringar på Vingåkersbadet.

Foto: Anton Swärdhagen

Insändare2024-03-17 13:49
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kultur- och fritidsförvaltningens chef har bestämt att avtalet man haft med Actic inte längre skall förlängas. Detta borde inte en tjänsteperson själv bestämma. Det var politiken som en gång beslutade att ett avtal skulle skrivas. Vill förvaltningen ta bort något så borde politiken göra det i ett nytt beslut. Idag kan den som tecknar ett medlemskap i Actic även gå och bada i kommunens badhus. Dessutom har Actic ett antal gymredskap i badhuset som alla gäster får använda. Man kan säga att det är en vinn-vinn situation för medborgarna. Tanken vi hade på tidigt 2000-tal då det första avtalet tecknades var att höja medvetenheten kring hur viktigt det är att röra på sig. På den tiden fanns det bara ett gym och det var Actic.

Jag kan hålla med om att det blir en snedfördelning eftersom det idag finns flera gym i kommunen om Actic har ett sådant avtal om bad i medlemskapet. Däremot om viljan hade funnits kunde man ha hittat en ny avtalslösning som skulle gagna alla parter. Men den finns inte. Det som ändå finns är de gymredskap som idag står i badhuset och nyttjas av många badgäster som man skulle kunna köpa loss ifrån Actic. Man kan också tänka sig att köpa nya redskap via en upphandling.

Jag tycker att det är synd att man i stället väljer att ta bort möjligheten till ökad rörelse och ökad folkhälsa för att istället inrymma ett nytt kontor. Jag kan inte se att det behovet finns. 

Robert Skoglund (S)
Oppositionsråd Vingåker