Gör bristanalys av Viadidakt innan beslut om avveckling

Att avveckla Viadidakt kan bli både ineffektivt och dyrt om hemläxan inte är gjord, skriver Björn Wahlund, L och Joha Frondelius, KD.
Att avveckla Viadidakt kan bli både ineffektivt och dyrt om hemläxan inte är gjord, skriver Björn Wahlund, L och Joha Frondelius, KD.

Insändare 28 oktober 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Majoriteten i Katrineholm har en idé om att avveckla Viadidakt och fördela ut verksamheten på Social- och Bildningsförvaltningen. Det kan vara klokt eller kanske inte. För att ta ett beslut om avveckling skulle vi gärna se eller faktiskt kräva en bristanalys av nuvarande verksamhet där det tydligt framgår vad som ska utvecklas, förbättras, hur och när detta ska kunna ske. Något sådant dokument finns inte. Inte heller finns det någon idé om hur de förvaltningar som ska ta över delar av Viadidakts verksamhet ska organiseras eller för den delen driva den verksamhet som nu ska förbättras. Förbättras till vad?

Vi tror det är hög tid att majoriteten i Katrineholm börjar i rätt ända, dvs gör rätt sak rätt. Att avveckla Viadidakt kan bli både ineffektivt och dyrt om hemläxan inte är gjord. Så börja med en analys av den verksamhet som idag bedrivs inom Viadidakt och beskriv i tydliga termer vad som kan utvecklas och hur detta ska ske innan ni tar ett förhastat beslut om avveckling. Därför reserverar vi oss mot en uppsägning av avtalet med Vingåker rörande Viadidakt.

Politisk handlingskraft kan demonstreras på olika sätt men så som majoriteten driver frågan är inte att politisk handlingskraft utan ren politisk klåfingrighet. Och bara för att vara extra tydliga, vi är varken för att behålla eller avveckla Viadidakt. Vi vill få till en verksamhet som utvecklar människor för att dessa ska komma ut i arbete och in i samhället!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa