Ge fler möjlighet att bo och leva i Vingåkersbygden

Robert Davidsson (C) är ordförande för samhällsbyggnadsnämnden i Vingåkers kommun.

Robert Davidsson (C) är ordförande för samhällsbyggnadsnämnden i Vingåkers kommun.

Foto: Stina Järperud

Insändare2022-07-19 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Utmaningarna för en liten kommun längst ut på hörnet i Sörmlands län är många. Inte minst handlar det om att skapa långsiktiga förutsättningar för fortsatt bra skola, vård och omsorg men också annan offentlig och kommersiell service.

En av kommunens viktigaste uppgifter är därför att jobba för att få fler invånare och skattebetalare. Det är särskilt viktigt när vi i befolkningen blir allt äldre men också när nya barnfamiljer upptäcker Vingåkersbygden som boendeort, vilket innebär att efterfrågan på kommunens tjänster ökar. 

Under mandatperioden har bland annat skolresultaten förbättrats, vi satsar på nya fräscha lokaler för framtiden och många nya bostäder och tomter i attraktiva lägen är på gång. 

Men, vi kan inte slå oss till ro än! Centerpartiet vill att Vingåkers kommun ska ha minst 10 000 invånare senast år 2032. Vi vill bland annat fortsätta satsningarna i Sveriges smartaste landsbygd med nya detaljplaner, reformera de föråldrade och stelbenta strandskyddsreglerna, stödja satsningar på fler bostadsrätter och marknära boenden även utanför centrala Vingåker, införa ett stöd till våra bygdeorganisationer som vill driva projekt för fler fastboende, ta tillbaka möjligheten för vuxna att utveckla och utbilda sig på hemmaplan och bygga ett sportcentrum.