Går man åt fel håll kan lårbensbrottet vara ett faktum

Så här målades trottoaren på Fredsgatan hösten 2021. Insändarskribenten väntar fortfarande på att målningen ska göras om.

Så här målades trottoaren på Fredsgatan hösten 2021. Insändarskribenten väntar fortfarande på att målningen ska göras om.

Foto: Rebecka Jonsson

Insändare2023-09-09 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har skrivit om cyklingsproblem på Fredsgatans trottoar tre gånger förut men ingenting händer. Målningen som utlovades för 1,5 år sedan har inte blivit av, vilket jag ifrågasatt flera gånger tidigare.

Det är verkligen angeläget att markeringar görs på trottoaren. Måla ringar (gröna eller vita) som visar att det är gångtrafik som gäller samt röda ringar som visar att cykelåkning är förbjuden.

Problemet på denna gångsträcka är att många går här med rullator på grund av dålig balans och kanske kan vingla till och ta ett snedsteg oftare än andra. Även de som går utan rullator kan givetvis ta snedsteg ibland, vilket borde vara ofarligt eftersom man vistas på en regelrätt trottoar. Men idag hände det igen. En vuxen man med fullastad cykel kommer och kör om en kvinna på rullator i full speed (inte gångfart). Faktum är att man hoppar till och går man då åt fel håll kan lårbensbrottet vara ett faktum.

Ni som inte respekterar andra människors gångproblem borde skämmas! Det är verkligen så himla dåligt!

Tips till kommunen. Det ligger en färgaffär på andra sidan gatan. Den kanske kan förmedla inköp av färg då det tydligen var svårt för kommunen att få tag på färgleverantör, eller var det bara svepskäl.

Efterlyser en trygg och säker trafikmiljö för alla parter i Katrineholm och kommunen bör inte satsa på pengar på att göra tvärtom (läs Kvarnenkorsningen med dess virriga osäkerhet).