Gå 30 år tillbaka i tiden för att hitta svaren

Insändare 7 september 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har stora brister inom bland annat sjukvården, äldrevården, skolan och polisväsendet. Man frågar sig hur det kunnat bli så här och jag tror att man måste gå tillbaka cirka 30 år i tiden. Vi hade då en borgerlig regering som förde en politik som satte Sveriges ekonomi i fritt fall och Riksbanken höjde reporäntan till 500 procent.

Det tog 12 år med hårda inbesparingar på all samhällsservice och infrastruktur. Efter att Sveriges ekonomi återhämtat sig har inte någon större satsning på att återställa de stora indragningarna av samhällsservicen gjorts. Vi ser nu hur sjukvården och äldrevården går på knäna och hur det gnisslar inom skolan och polisväsendet.
Nu är det snart val och de borgerliga partierna verkar inte ha lärt sig av misstagen man gjorde. Man pratar stort och brett om sin ekonomiska politik och sina satsningar, samma politik som för 30 år sedan satte Sveriges ekonomi i fritt fall.

De borgerliga partierna klagar också på att Centern inte vill vara med på detta. Centern var ett av partierna som var med och tog alla tuffa beslut om inbesparingarna som behövdes för att så småningom få ekonomin på fötter igen och vill förstås inte hamna i den situationen igen.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa