Förbud löser inte problemet Dahlström

Med förbud och skyltar löser Göran Dahlström inte problemet utan flyttar det och kanske förvärrar det, skriver signaturen "A.Z." angående bilsträffar på Lövåsen.

Med förbud och skyltar löser Göran Dahlström inte problemet utan flyttar det och kanske förvärrar det, skriver signaturen "A.Z." angående bilsträffar på Lövåsen.

Foto: Jimmy Persson

Insändare2021-04-22 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Dahlström: Uppmuntrar inte unga som beter sig illa" publicerad 12 april.

Polisen skriver om allmänheten som stördes kraftigt, hög musik nedskräpning, alkoholmissbruk med mera. Varför reagerar inte kommunledningen med Göran Dahlström i spetsen och polisen om nedskräpning runt återvinningsplatserna runt om i stan samt sopor som slängs efter diken och innanför statsgränsen för att inte prata om där utländska lastbilar parkerar över nätter samt stöket i centrum. Där städar kommunen utan att knorra. Det har alltid varit legalt att kriminalisera allt som har med motor att göra. Har kommunen och polisen undgått att se vad som är största intresset under Katrineholmsveckan?

Dessa ungdomar är inte kriminella dom är bara oorganiserade och kanske oförmögna att driva sitt intresse som förening, utan träffas spontant. Hjälp dom! Med förbud och skyltar löser Göran Dahlström inte problemet utan flyttar det och kanske förvärrar det. Jag uppmanar Göran Dahlström att uppsöka ett sådan träff och prata med ungdomarna så får han en annan uppfattning om problemet. Jag tvekar inte en sekund att kliva in bland dom och diskutera deras intresse men jag tvekar starkt att gå genom centrum en lördagskväll. Tänk om och tänk rätt Dahlström, det är inte medborgarna som är till för dig utan du för medborgarna. Vi har förbud så det räcker i fria och demokratiska Sverige.