Folkräkning för att få kontroll över skuggsamhället

Hela idén med en folkräkning syftar ju till att få kontroll över skuggsamhället som växt fram de senaste decennierna, skriver insändarskribenten.

Hela idén med en folkräkning syftar ju till att få kontroll över skuggsamhället som växt fram de senaste decennierna, skriver insändarskribenten.

Foto: Magnus Andersson/TT

Insändare2022-12-19 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När SD kom med förslaget om att en folkräkning snarast måste till i vårt land, så hånades förslaget på de socialdemokratiska ledarsidorna och bland vänsterförespråkare. ”Totalitär kartläggning av Sveriges befolkning” skrev bland annat Aftonbladets Anders Lindberg. 

Men vad är problemet? Vi har haft folkräkningar tidigare och om folk gömmer sig för myndigheterna är det väl rimligt att vi söker upp dem? Hela idén med en folkräkning syftar ju till att få kontroll över skuggsamhället som växt fram de senaste decennierna. Det är ju Socialdemokraterna och den tidigare alliansregeringen som har öppnat upp för skuggsamhället och för den kriminalitet som har kommit med den. 

Tidigare försvarade vänstern en regeringspolitik som förvärrade gängkriminaliteten och starkt bidrog till den aktuella energikrisen. Men när vi nu fått en ny regim så hånar vänstern de som vill, och måste, städa upp efter vänsterns ansvarslösa politik.

Men det är nog så att politiker har ett ansvar för de beslut de fattar, liksom opinionsbildare har ett ansvar för de åsikter de förfäktar. Visar det sig att man har haft fel i de stora och avgörande perspektiven, är det anständigt att man erkänner det.