Folkets vilja kan segra över våldet

Så länge det finns kloka människor hjälper inte vapen. De rika kommer istället att möta avsky från människorna som har gett dem sina rikedomar, skriver Rune Jakobsson.
Bild från Charkiv, Ukraina, där en myndighetsbyggnad på tisdagsmorgonen träffades av en raket.

Så länge det finns kloka människor hjälper inte vapen. De rika kommer istället att möta avsky från människorna som har gett dem sina rikedomar, skriver Rune Jakobsson. Bild från Charkiv, Ukraina, där en myndighetsbyggnad på tisdagsmorgonen träffades av en raket.

Foto: Pavel Dorogoy

Insändare2022-03-03 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När förståndet tar slut, tar vissa till musklerna. Det är sådant vi tyvärr fått se de senaste dagarna. Men många får de se detta dagligen runt om i världen. Men de skäms för att visa det utåt, och gör allt för att dölja det.

Sverige är inget undantag och det finns i alla samhällsskick. Att det förekommer hos rika syns nu i Ryssland, där man tror att det går att få sina rättigheter med våld mot folkets vilja. Så länge det finns kloka människor är detta omöjligt och det hjälper inte med några vapen. De rika kommer istället att möta avsky från människorna som har gett dem sina rikedomar.

Kanske detta är ett bevis på mänsklighetens svaghet och pengarnas makt över oss människor. Hjälper då bomber och granater? Ett som fortfarande gäller är: När förståndet tar slut, då tar vissa till musklerna.