Folk ville visst bo på Malmgården

Insändare 15 september 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Dels de som bott på landet hela sitt liv och ville fortsätta med det samt även de som flyttade dit när det inte fanns plats i Katrineholm blev till 90 procent kvar på Malmgården för att de trivdes så bra!

Malmgården var enligt både boende, anhöriga och andra besökare ett trivsamt och härligt boende! Att det inte var fullt vid stängningen berodde på att det inte var någon kö till äldreboende just då, det fanns tomma platser i Katrineholm också. Våra gamla ska ju bo hemma så länge som möjligt och får ju inte platser på äldreboenden förrän hemsituationen är ohållbar.

Man hade dessutom kunnat ha ett samarbete med Flens kommun som då hade fullt och skickade sina äldre till Köping, Västerås med mera när Sköldinge ligger mycket närmare samt har bussförbindelser som är lätta för anhöriga att ta. Dessutom ska väl hela Sverige leva, även landsbygden! Socialdemokraternas Dahlström lovade på möte i Folkets Hus fyra månader innan stängningsbeslutet kom att Malmgården skulle rustas upp och skulle vara kvar. Så mycket kunde boende i Sköldinge lita på det.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa