Fler kan nyttja boulehallen – öppen för alla att boka

Kommunens bouleälskare har en ny, fin hall med tillhörande utebanor och vi vill självklart att den används i så stor utsträckning som möjligt, skriver Johan Söderberg (S), och Anneli Hedberg (S).

Kommunens bouleälskare har en ny, fin hall med tillhörande utebanor och vi vill självklart att den används i så stor utsträckning som möjligt, skriver Johan Söderberg (S), och Anneli Hedberg (S).

Foto: Anders Göransson

Insändare2022-10-27 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren ”Ilsken boulepensionär”, publicerad 13 oktober.

Den nya boulehallen i Katrineholm som öppnade i november förra året är, som vi ser det, ett lyft gentemot den förra med en rejäl standardhöjning. I den tidigare boulehallen kunde bouleföreningarna gemensamt boka hela hallen för 40000 kr för ett år.

Nu bokar föreningarna varje tid för sig, och samtidigt kan fler nyttja hallen som är öppen för alla att boka. Det gör att hallen när den står oanvänd inte är bokad och stängd för de som inte är med i en lokal bouleförening, samtidigt som våra bouleföreningar totalt sett inte betalar mer pengar till kommunen på ett år än de gjorde tidigare.

Bouleföreningarna kan välja mellan att boka och betala för en säsongsbokning av banor i boulehallen eller varje tid för sig. Just nu för service- och teknikförvaltningen dialog med bouleföreningarna om vilket bokningsförfarande som är mest gynnsamt för respektive förening. Det gäller även utomhusbanorna. Utöver detta föreslås i budgeten för 2023, som service- och tekniknämnden lämnat till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för vidare beslut, att det från årsskiftet ska införas ett nytt reducerat pris för pensionärer och pensionärsföreningar vad gäller lokalhyra, där boulehallen är en av flera sportarenor som berörs.

Under 59 385 minuter, alltså knappt 1000 timmar, har hallen hittills i år nyttjats av 16 olika aktörer, varav sex olika föreningar. Beläggningsgraden är med detta 33,1 procent under öppettiderna. Tidigare har således resterande 66,9 procent varit stängda för andra eftersom hallen varit uppbokad på årsbasis. Nu kan alla som vill boka hallen under de tider som inte kommunens bouleföreningar använder den.

Kommunens bouleälskare har en ny, fin hall med tillhörande utebanor och vi vill självklart att den används i så stor utsträckning som möjligt.