Fler invånare till Vingåkersbygden

"Vårt mål är att öka befolkningen till 9 600 invånare år 2030" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

"Vårt mål är att öka befolkningen till 9 600 invånare år 2030" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

Foto: Anton Swärdhagen

Insändare2022-09-08 22:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vårt mål är att öka befolkningen till 9 600 invånare år 2030 i vår vackra Vingåkersbygd. 

Vi har gjort det förut och kan göra det igen. Men vi ska växa ansvarsfullt och det arbetet har redan påbörjats. Vi är dock inte nöjda, det behövs fler byggklara tomter för de som vill byta bostad eller flytta till Vingåkersbygden. När företag vill expandera eller starta en verksamhet måste det finnas alternativa tomter för en snabb och enkel etablering. 

Möjligheten till ett brett utbud av vuxenutbildningar på grundläggande nivå, yrkesutbildningar och högre utbildning är något vi vill kunna fortsätta erbjuda våra medborgare. Förutsättningen för det är ett fortsatt samarbete med Katrineholm genom Viadidakt. Du ska kunna bo kvar i Vingåker och studera på orten, på annan ort eller på distans. Fler yrkesutbildningar anpassade efter det behov som det lokala näringslivet har, ger möjligheten till fler invånare.

Kollektivtrafik både för de som pendlar till Vingåker och de som pendlar från Vingåker till arbete eller studier kommer att vara en viktig fråga i att nå klimatmålen, men också för att Vingåkersbygden ska vara attraktivt att bo och verka i. Fler väljer att byta till elbil och det behövs fler laddstolpar för att möta efterfrågan.