Finns bara beslut om utredning av Lasstorp

Christer Sundqvist (M) skriver sin slutreplik i debatten om Lasstorps koloniområde.

Christer Sundqvist (M) skriver sin slutreplik i debatten om Lasstorps koloniområde.

Foto: Henrik Wising

Insändare2021-07-11 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Slutreplik Lasstorps koloniområde

Urban Lundin har en förmåga att ställa frågor i sina insändare. Jag är inte helt säker på att frågorna har ett allmänintresse men för de som vill finns jag i stort sett alltid nåbar på telefon. Urban Lundin verkar också ha ett intresse av om det i majoriteten M+S finns olika meningar i alla de frågor vi hanterar, inte bara i ärendet gällande Lasstorps koloniområde. 

Det är inte så spännande, vi har beslutat om en gemensam kommunplan för mandatperioden som vi följer. Kommer det upp frågor som inte finns reglerade i den resonerar vi oss fram till ett beslut som vi från både M och S kan stå bakom, sen står vi så klart enade när det formella beslutet tas.

Vad gäller Lasstorps koloniområde finns bara ett formellt beslut och som skulle kunna skapa möjlighet till förbättringar, men det är ett beslut om en utredning.

Kommunstyrelsen uppdrar till samhällsbyggnadsförvaltningen att utreda vilka områden som är aktuella för att flytta del av eller hela kolonilottsområdet på Lasstorp samt vilka konsekvenser och kostnader som flytten medför. Redovisning av förslag till åtgärder rapporteras till budgetarbetet 2022.

Jag har dessutom inte avgett några löften utan bara talat om möjligheter vid en eventuell flytt några meter upp på torr mark. Vi får sen se vad utredningen kommer fram till.