"Färdiga reportage som måste vara enkla att ta hand om"

Lokala nyheter i alla former, även föreningsnotiser, vill insändarskribenten ha i Katrineholms-Kuriren.
Lokala nyheter i alla former, även föreningsnotiser, vill insändarskribenten ha i Katrineholms-Kuriren.

Insändare 14 oktober 2023 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Föreningsreferaten upphör i tidningen!? Chefredaktör Ida Lithell på Katrineholms-Kuriren säger att ”Vi har tyvärr ändrade administrativa förutsättningar ”. 

Tidningen blir tunnare och tunnare och innehåller mer inköpt material. Vart har den lokala tidningen tagit vägen? 

Föreningarnas referat var ändå något som händer i bygden, trevligt att läsa om, få tips på arrangemang av föreningar emellan. För icke medlemmar och ensamma personer kanske en liten puff, att det finns sammankomster som kunde locka att komma ut i gemenskap med andra.

Jag hör att många säger att de slutat att prenumerera på tidningen, för att det är så dåligt med lokalt material. Själv har jag varit prenumerant i 60 år men överväger nu att avsluta denna prenumeration, eftersom det blir mindre och mindre lokalt i tidningen. Det har även andra medlemmar i vår förening övervägt att göra efter detta besked. 

Föreningsreferaten är ju färdiga reportage som måste vara enkla att ta hand om, och är underskriven av en fysisk person som står för innehållet. 

Detta beslut borde ni ompröva om ni vill att tidningen ska fortsätta vara lokaltidning och ha prenumeranter på den fysiska papperstidningen. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa