Fakta – 170 personer vill ha kvar gymmet i badhuset

"Fakta idag är att en protestlista har lämnats in till förvaltningen där 170 personer vill ha kvar möjligheten till att både bada och använda gymredskap", skriver Robert Skoglund.

"Fakta idag är att en protestlista har lämnats in till förvaltningen där 170 personer vill ha kvar möjligheten till att både bada och använda gymredskap", skriver Robert Skoglund.

Foto: Isabell Höjman/TT

Insändare2024-04-02 10:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I ett debattinlägg av Charlotte Prennfors (M) undrar hon om jag använder mig av fake news? Hon vill påskina att jag skulle ljuga när jag säger att jag tycker att beslutet borde ha tagits politiskt. Att jag skapar oro och hänger ut tjänstepersoner. Hon tycker att jag skall vara tyst i min kritik.

Först vill jag klargöra att jag har inga klagomål på hur badhusets personal sköter sina uppgifter, inte heller förvaltningschefens göranden. Det jag har synpunkter på är hur politiken det vill säga Moderaterna väljer att inte styra och ta ansvar. Det är ändå så att Moderaterna har ordförandeposten och som sådan leder man arbetet i kultur och fritidsnämnden. Det har ju hänt en del saker som skapat rubriker på senaste tiden där politiken verkar ha abdikerat. Jag tänker på stängningen av fritidsgården under sommaren, avvecklingen av fritidsbanken och nu avvecklingen av möjligheten till gym även i badhuset. Det senare skriver Prennfors att vilka verksamheter man skall ha i badhuset är en förvaltningsfråga. Det tycker inte jag, det är en politisk fråga tillsammans med förvaltningen. Ett utav alla mål som den styrande minoriteten har är en förbättrad folkhälsa, att då utan annat alternativ ta bort en tillgänglig möjlighet till gym står i motsats, då gymmet är välbesökt.

Jag har flera gången besökt kultur och fritidsnämnden på dess möten, kan konstatera att det inte funnits tillstymmelse till politisk styrning. Då har förvaltningschefen föredömligt tagit rodret och lett nämnden. Men det är inte så en politisk styrd organisation skall fungera. 

Fakta idag är att en protestlista har lämnats in till förvaltningen där 170 personer vill ha kvar möjligheten till att både bada och använda gymredskap. Där svarar Prennfors att jag skall vila på kritiken och se hur utformningen blir. Jag tror inte det svaret uppskattas av de 170 personer som skrivit på listan.

Tills sist vill jag säga, att påstå att jag ljuger blir inte trovärdigt. Det är ni som styr Prennfors och det är ni som får ta ansvar hur ni gör det. När ni inte gör det bra och har medborgarnas bästa för ögonen kommer vi ifrån oppositionen att påtala det.