Få kan jobba med hyggesfritt skogsbruk

Insändare 6 augusti 2022 07:35
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Miljöpartiet gör gällande att Svenska skogen är i kris och att ansvaret skogsägarens och skogsindustrins fel.

MP vill skydda trettio procent, man vill inte att det skall produceras pappersmassa, biobränslen och andra kortlivade produkter.

Om vi börjar med att skydda trettio procent av den svenska skogen, och hur ser det ut då: Vem skall betala det, i varje fall inte skogsägaren tycker jag, och svenska staten får ju heller inte in några pengar, vilket så väl behövs.

Vi är grannar till ett reservat på 30 hektar där det ser ut som en krigszon, alla granar var där angripna av barkborren och ligger nu fällda kors och tvärs, där är i alla fall ingen kolsänka. Nej fram för en skog som avverkas när den är mogen. Plantera ny skog, röj och gallra då blir den en riktig kolsänka.

MP tar aldrig hänsyn till ekonomin för skogsägaren. Det är så få självverksamma skogsägare idag som kan jobba med hyggesfritt skogsbruk; de flesta är beroende av dyra maskiner.

Jag tycker att MP kan köpa in skog för några miljoner och skydda den, då får man ju göra som man vill.

MP är det mest landsbygdsfientliga partiet, man vill höja bränslepriserna till en nivå så det blir omöjligt att driva jordbruk eller skogsbruk, eller ta sig till sina arbeten.

Man slår ner på gruvdriften, cementtillverkning. Vargen vill man skydda, så det blir omöjligt att bo och verka på landsbygden, och nu skogen, och mycket mer.

Jag är inte så dum att jag inte också tänker på klimatet, men måste vi alltid vara först och bäst, vi måste ju också leva i nuet.


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Nu försvinner delar av skogen i Laggarhult: "Vi har hur mycket som helst på gång"

Nu försvinner delar av skogen i Laggarhult: "Vi har hur mycket som helst på gång"

Sällsynt art ska skyddas – skogsägare förbjuds att avverka

Sällsynt art ska skyddas – skogsägare förbjuds att avverka
Ämnen du kan följa