Ett tryggt Katrineholm där medborgaren har valfrihet

Insändare 25 augusti 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Socialdemokraternas ordförande och kommunstyrelsens ordförande skriver om ett tryggt och klimatsäkert Katrineholm i KK den 19 augusti.

Vi Moderater håller med om den första halvan, vi vill också få ordning på bidragsberoende, migration och integration, en bättre skola och att det inte bor alldeles för många i en och samma lägenhet. Dagvattenhantering och en ny översiktsplan är nödvändigt och där är arbetet redan inlett. Men det här håller säkert alla partier i kommunfullmäktige med om.

Moderaterna vill dessutom att man ska kunna röra sig i samhället utan att vara rädd för att utsättas för våld eller brott. Sedan spårar det ur ett moderat hänseende ur. 

Moderaterna anser att all verksamhet som inte tillhör kommunens kärnuppdrag och som kan läggas ut på entreprenad skall konkurrensutsättas på öppna marknaden, på så sätt skapar vi möjlighet för fler småföretag att starta, växa och bidra till finansieringen av välfärden. Vi får också ett riktpris på vad som är en rimlig kostnad för tjänsten, kommunen kan givetvis vara med i upphandlingen.

Valfrihet är också en viktig fråga för Moderaterna!  Vi ser gärna privata alternativ både i skola, vård och omsorg.  Katrineholm har redan privata utförare inom både hemtjänst, skola och vårdcentral som alla gör ett bra arbete och ger oss den valfrihet de flesta vill ha, med all säkerhet också tidigare socialdemokratiska väljare. Konkurrens är dessutom bra för att driva utvecklingen framåt och därmed öka kvaliteten. 

Med en moderatledd regering, region och kommun får vi ordning på hela Sverige.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa