Ett kvitto på hur olika ”klasserna” uppträder

Insändare 3 juli 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Grönskande sommar, alldeles för varmt, oerhört vackert, ja, allt på en gång. Man lyssnar till politikens alltmer bryska toner inför vad som snart skall komma: Val 2022!

Nåja, den har ju redan börjat och avhandlat flera ämnen, valrörelsen 2022. Men vad är det egentligen som räknas i dagens debatt? Är det viljan att nå samma mål med olika infallsvinklar? Eller är det oviljan att mötas i syfte att misskreditera ”dom andra”?

Jag tror att det handlar om att försöka stå för det man levt för. I mitt fall: sanning och demokrati. Till exempel försöker ju ett parti att hylla medelklassen för dess insats på Sveriges utveckling. I mitt liv är det alltid arbetarklassen som utfört de största förtjänsterna.

Låt mig ta ett exempel: Jag arbetade för många år sedan i en affär, det var en provanställning. En dag kom en fabrikör in och ville köpa två spel till sina barn. När det var dags att betala sade han: Sätt upp det på skruv på mitt företag. Jag vägrade. Följden blev att chefen bejakade fabrikörens önskan och jag blev skickad ner i källaren för att inventera, tills provanställningen tog slut. Det var för mig ett kvitto på hur olika ”klasserna” uppträder mot varandra.

Min klass har alltid varit den som jag kan stå för, även om den ibland har kostat mig mitt jobb. 

Jag hoppas vi får en valrörelse där partier står upp för sin egen ideologi istället för att försöka vinna poäng på att kasta skit på andra partiers göranden och tyckanden. Vi står inför något nytt i Sverige. Två block står emot varandra. Låt demokratin och en sann, djupt personlig ideologi välja vilket block du vill tillhöra. Och du, skyll aldrig på någon annan, stå för dig själv!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa