Erkänn att det var ett dåligt förslag från början

Varför inte bara erkänna att det var ett dåligt förslag från början och se till att samarbete över partigränserna värnas? Skriver Ann-Marie Eriksson Sverigedemokraterna Vingåker.

Varför inte bara erkänna att det var ett dåligt förslag från början och se till att samarbete över partigränserna värnas? Skriver Ann-Marie Eriksson Sverigedemokraterna Vingåker.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2020-05-07 05:08
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till Robert Skoglund den 4/5. 

Bäste Robert Skoglund (S)
Du skriver att ni ej avser att bötfälla de oskyldiga som ej avbokar av sina insatser i tid utan endast de som ej sköter sig. Då kan jag upplysa dig om att om ert ursprungsbeslut hade vunnit laga kraft så hade alla fått en bot på 387 kronor oavsett om det var det första tillfället någonsin eller en i mängden direkt. 
Vi Sverigedemokrater ville inte ens införa en sådan bot överhuvudtaget då den strider mot vad vi står moraliskt. Kan även upplysa dig om något som du mycket väl vet att när jag presenterade SD:s tilläggsyrkande angående tre stycken varningar i socialnämndens sammanträde den tredje februari 2020 så röstades det ner av samtliga ledamöter inklusive dig. Men tack vare att vi ej ger med oss så lätt så återtog vi yrkandet i kommunstyrelsen. Där insåg en majoritet till slut inklusive (S) att det var det enda anständiga förslag som fanns.

Hur det skall sparas pengar på det antalet påstådda särskilda bomkörningar är oklart då det ej kunde redovisas hur ofta eller inom vilka områden dessa sker. Men en sak vet jag och det är att hemtjänstpersonalen jobbar hårt och självständigt varje pass och det som ej blir utfört under ett tillfälle jämnar ut sig under ett annat under samma pass.
Att vi Sverigedemokrater ens röstade för förslaget om bot berodde på att vårt tilläggsyrkande bifalles.
Så varför inte bara erkänna att det var ett dåligt förslag från början och se till att samarbete över partigränserna värnas?