En oas i parken som oftast är stängd

Signaturen "Ch" saknar tiden då det gick att äta och få en kopp kaffe alla dagar i veckan i Stadsparken.

Signaturen "Ch" saknar tiden då det gick att äta och få en kopp kaffe alla dagar i veckan i Stadsparken.

Foto: Stina Järperud

Insändare2020-07-21 05:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När vi pensionärer på Norr vandrar ner mot city, slås vi av skillnaden.  Va då skillnaden? Jo, rena gator, på Norr är gatorna skräpiga, vackra blomkrukor och planteringar i city, fjärran från Norr. Ja, så kommer vi till Stadsparken, denna oas, där man sedan generationer tillbaka har kunnat njuta av en kopp kaffe, ett glas vin eller något ätbart. Vi har tagit med besökande, nära och kära på söndagsmiddag. Där har alltid varit öppet. Låt vara inga kulinariska höjdare, men att sitta i denna fina miljö uppväger det mesta.

Det har lagts ner miljoner av skattepengar till ombyggnad och löfte om "bättre tider" ... och så blev det ett ytterligare ett falskt politikerlöfte!

Stadsparken restaurang är lik Fort Knox stängt, tillbommat sedan två år tillbaka för middagsgäster. Sparsamt öppet då och då, mest kvällstid. Tråkigt för alla oss som i forna dagar njöt av blomstrande miljö och lite mat, och vill fortsätta med det.

Något obekräftade rykte sa, att miljonetablissemanget led brist på personal. Har vi inte arbetslöshet? Det borde gå att servera enklare, lättlagade rätter från detta lyxkök, något som vem som helst kan lära sig, med lite god vilja.

Så länge vi kan minnas har det alltid varit i det närmaste fullsatt i den fint belägna serveringen. 

En undran har dykt upp: Finns det något mygel bakom detta hermetiskt stängda kulturhus?

Många har sagt: Bryt ev avtal med stjärnkocken och öppna vår vackra Stadspark och låt oss njuta som förr av mat och dryck alla dagar i veckan. Övriga utskänkningsställen har öppet veckan runt. Ska det vara så svårt?