En kvinna är ingen ägodel!

Insändare 18 september 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vecka efter vecka nås jag av olika historier från kvinnor och från sociala medier om mäns bedrägliga beteenden. Jag som man måste ta tag i mig själv och uppgradera mig. Jag måste arbeta med att bli en bättre version av mig själv, hela tiden.

Vi lever inte längre på stenåldern, vi är ingen ras som bara hoppar på och slår om det blir ett nej. Vi män har ingen rätt att äga en kvinna. Vi har ingen rätt att jaga, förfölja eller trakassera kvinnor som tackat nej, lämnat oss eller helt enkelt bara sagt tack, men nej tack till en bild på ditt kön.

Det får räcka nu med trams och omogna apor till män som går runt på våra gator och arbetar på våra arbetsplatser utan att någon vet hur de beter sig.

En kvinna skall förtjänas och avgudas som den individ hon väljer att vara. En kvinna som vill vara med dig är det vackraste som finns och är du en bra man kommer hon att stanna hos dig.

Jag har inte alltid varit en bra man, men jag har lärt mig, uppgraderat mig och tagit lärdom. Jag har lyssnat och studerat och tar till mig av den kritik som jag fått och ibland får.

Ni män som tror ni kan äga en kvinna, förfölja henne, trakassera henne, skicka bilder på ditt kön i tron om att hon vill ha dig. Sluta upp med detta beteende nu och sök hjälp. 

Jag hoppas på en framtid där ni män som inte sköter er skickas till ett skyddat boende för män och att det är kvinnorna och barnen som får stanna kvar i boendet och får äganderätten till det. Ni har ingen plats i vårt moderna samhälle, ni har förbrukat era rättigheter att ingå i vårt samhälle.

Det är skamligt att regeringen satsar mer pengar på skyddat boende när de borde bygga häkten och celler till alla dessa män. Kvinnorna skall inte behöva skydd, männen skall låsas in omgående. Upp till kamp för strängare straff för våld mot kvinnor.

Ämnen du kan följa