Elstöd – en lång historia

Insändare 8 december 2022 07:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hör till min förvåning regeringens plan för utbetalning av elstöd. Som liten gräsrot i röd stuga på landet blir jag förvånad över att stödet, som redan skulle vara klart för att täcka fördyrade elkostnader, nu kommer att utbetalas först under senvintern. Blir ännu mer förbryllad när det informeras om att försäkringskassan skall sköta detta. Sedan kommer alla tiders höjda ögonbryn: Försäkringskassan skall betala via en avi som inlöses till kontanter av banken.

Hallå försäkringskassan och regering: bankerna har ju inga kontanter. Har detta ändrats? Dessutom är ju bankernas kassatjänst borttagen. I bästa fall finns det väl någon möjlighet i Stockholm. Så vi från den levande landsbygden får väl ställa oss i bankkö i huvudstaden, i alla fall i bästa fall… Men sedan, om och när vi fått våra kontanter, vad skall vi göra med dem? De flesta affärer tar ju inte kontanter. 

Nej, regeringen, tänk ett varv till och låt elproduktionsbolagen betala ut stödet via elräkningen. Enkelt, snabbt och kontantfritt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa