Elever fick på egen hand och bekostnad fixa lunch

Insändare 22 juni 2023 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med anledning av tidigare insändare kring skolmat vid utflykt väljer jag också att göra ett inlägg. Jag har barn som också var på utflykt. Skolan hade sökt bidrag för detta och genomförde en mycket uppskattad utflykt. Men det var problem med maten även på denna resa. 

Mentorn hävdade att eleverna på egen hand och bekostnad skulle inhandla lunch, vilket också skedde. Mentorn hänvisade till tidigare genomförda resor. Vid dessa resor hade skolan med sig mat, men eleverna åt dåligt. Mentorn hävdade även att det var alldeles för tungt och besvärligt att transportera med sig mat för alla elever. Detta är två högst icke relevanta skäl för att skolan ska få undvika att ge eleverna mat på utflykt.

Jag fick förtydligat för mig att om mitt barn eller annans barn inte hade råd med lunch så skulle läraren stå för det barnets utlägg. Hur troligt är det att ett fattigt barn erkänner sig fattigt? 

Oavsett om man är fattig eller ej så är det skolans skyldighet att servera alla skolbarn en näringsriktig lunch för att orka delta i undervisningen. Särskilt om man är ute på en friluftsdag och rör på sig.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa