Eld och vatten, det är sedan gammalt

Signaturen "sommarvåt idéspruta" föreslår att man inför tunnor att bränna böcker eller flaggor i, men utan polisbeskydd.
Signaturen "sommarvåt idéspruta" föreslår att man inför tunnor att bränna böcker eller flaggor i, men utan polisbeskydd.

Insändare 13 augusti 2023 06:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter hysterin kring alla koranbränningar. Här kommer ett förslag! Varför inte inrätta ett offentligt bål, i form av en större tunna på offentlig plats i Stockholm. Döp platsen till ”De svedda böckernas plats”.

Låt folk bränna vilka böcker och flaggor de vill i denna tunna. Koraner, biblar eller varför inte en Strindberg inlindad i svenska flaggan. Inrätta samtidigt en släckningsanordning intill tunnan. Låt alla som vill försöka tända på böcker i ena änden använda tunnan, utan polisbeskydd på egen risk. Låt dessutom alla som vill släcka branden i tunnan använda vattenslangen i andra änden. Då kommer detta skådespel att bli en kamp mellan eld och vatten.

Dessutom kommer det ibland att uppstå slagsmål och bråk på platsen. Om det blir tillräckligt med bråk så får man väl larma 112. Vill man bränna på annan plats så får man göra det utan polisbeskydd. Det är bara att hänvisa till ”De svedda böckernas plats”. Eld släcks enklast med vatten. Så var det även före religionernas tillkomst. Tack för ordet!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa