Efterlyser öppen kafeteria på skolan under lunchen

Insändarskribenten vill att kafeterian på Järvenskolan ska vara öppen under lunchtid, om man inte tycker om skolmaten. (Arkivbild)

Insändarskribenten vill att kafeterian på Järvenskolan ska vara öppen under lunchtid, om man inte tycker om skolmaten. (Arkivbild)

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2023-03-10 07:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har börjat på nya Järvenskolan för en termin sedan. Jag trivs för övrigt ganska bra men jag stör mig på en grej. Kafeterian är inte öppen under lunchen.

Det är ju inte alltid man tycker om maten som serveras i matsalen. Då hade det varit superbra att kunna gå till kafeterian och köpa något. Men den är inte öppen då.

Argumentet till att kafeterian inte är öppen under lunchen är att eleverna ska äta riktig mat i matsalen. Men det är ju klart att man inte kan tycka om allting! Om det är någonting som jag inte tycker om så kommer jag ändå inte äta. Istället så går jag hungrig, vilket leder till sämre betyg. Om bara kafeterian var öppen så skulle jag kunna köpa en müslibar och slippa gå hungrig. Vi människor behöver äta för att fungera, men det går inte om man inte tycker om maten.

En annan anledning till att den inte är öppen under lunchen skulle kunna vara att hon som jobbar där vill ha rast. Men det är bara att någon mer börjar jobba där så kan dom turas om att ha rast.

Sammanfattningsvis så uppmanar jag att elevrådet på Järvenskolan tar upp detta som ett förslag så att vi elever kan få i oss någonting ifall vi inte tycker om maten.