Efterlyser bredare lokal fotbollsrapportering

Varför kan inte sportreportern på KK ge sig ut i bygden och rapportera från andra lag också det finns ju ganska många lag på nära håll? Skriver insändarskribenten.

Varför kan inte sportreportern på KK ge sig ut i bygden och rapportera från andra lag också det finns ju ganska många lag på nära håll? Skriver insändarskribenten.

Foto: Anders Göransson

Insändare2020-09-15 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man kan inte påstå annat än att Kuriren verkligen satsar på den lokala fotbollen. Tidigare var det lite av en höjdpunkt på måndagarna under fotbollssäsongen. Då man kunde läsa om alla lokala fotbollslag. Nästan en egen anledning till att prenumerera på tidningen.
Nu har ett ytterligare steg tagits mot det lokala. Området sträcker sig endast till Värmbols IP och Backavallen. 
VCF, KSK och DFK vilket ju är kul för deras supporters. Men om man inte bara vill veta vilka som tränar eller vilka som är skadade eller varför det gick bra eller inte i dessa klubbar så kan det ju bli lite tjatigt. 
Varför kan inte sportreportern ge sig ut i bygden och rapportera från andra lag också det finns ju ganska många lag på nära håll? 

Mycket skylls idag på corona men det här är inte nytt för i år. 

Fotbollsintresserad lokalt

Svar:

Hej och tack för din insändare. Att du inte hittar så mycket i papperstidningen kring de lokala fotbollslagen i de lägre serierna beror på flera saker. 

Framför allt handlar det om resurser. I Katrineholm på KK har vi numera bara en sportreporter och det gör att vi måste prioritera hårt vad som kan bevakas och just på helgerna har vi inte möjlighet att hinna med så många artiklar som man kanske skulle önska. Däremot finns det desto mer lokal fotboll på kkuriren.se. Där hittar du kortare referat från väldigt många av de lokala lagens matcher.

Med vänliga hälsningar

Per Gillberg
Sportchef