Drömmar om en bättre värld

Jag drömmer om att alla har rätt till en bostad till rimlig kostnad. Skriver signaturen "Larsson".

Jag drömmer om att alla har rätt till en bostad till rimlig kostnad. Skriver signaturen "Larsson".

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2021-04-15 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

M L King hade sina drömmar. Jag har också några drömmar.

Jag drömmer om att alla har rätt till en bostad till rimlig kostnad. Inte som idag då bostadsmarknaden präglas av lyxrenoveringar, dyra nybyggen och vinstmaximering.

Jag drömmer om att pensionerna är rimliga. Inte som idag då vi har fattigpensionärer.

Jag drömmer om ett socialt skyddsnät som fångar upp människor. Inte som idag då vi har hederliga människor som är hemlösa.

Jag drömmer om ett sjukförsäkringssystem som tar hand om sina klienter. Inte som idag då sjuka nekas ersättning trots läkarintyg. Klienter som dessutom riskerar att bli utförsäkrade, oavsett arbetsförmåga eller ej.

Jag drömmer om ett samhälle där alla har en inkomst som inte enbart innebär överlevnad. Istället en inkomst som ger möjlighet att bättre se framtidsmöjligheter. Inte som idag.

Jag drömmer om ett samhälle som i sin vandring in i framtiden, visar omtanke om klungan av eftersläntrare. Inte som idag, då antalet eftersläntrare, och avståndet till dem, ökar.

Jag vet, det är bara drömmar.

Men det så klart, föds du med rika föräldrar och/eller med ett bra självförtroende, får vara frisk, får ett högavlönat yrkesliv som leder till en bra pension, då kanske det ordnar sig.

Dåliga tider, pandemi, världskrig eller annat. Det är ju bra att några klarar sig, såsom banker, storföretag, rika och fastighetsägare.