Det ska finnas parkeringsmöjligheter för pendlare

Vi räknar med att det nya parkeringshuset Loket kommer användas flitigt framöver och när vi återgått till en mer normal vardag. Skriver Johnny Ljung 
Infrastrukturchef i Katrineholms kommun.

Vi räknar med att det nya parkeringshuset Loket kommer användas flitigt framöver och när vi återgått till en mer normal vardag. Skriver Johnny Ljung Infrastrukturchef i Katrineholms kommun.

Foto: Stina Järperud

Insändare2021-01-29 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Parkeringar i Katrineholm – gör om gör rätt" publicerad 23/01.

Hej “Boende utanför stan” - vad tråkigt att höra att du känner att vi försämrar för pendlare i Katrineholm.  

Dina spekulationer kring att omregleringen av p-platserna vid Fabriksgatan enbart är för att “man vill få ihop ekonomin för sitt nybyggda parkeringshus istället för att gynna handeln” får stå för dig. 

 Det nya p-huset erbjuder 237 nya p-platser till bland annat pendlande katrineholmare eller den som exempelvis vill besöka centrum. Här får du en garanterad plats om du exempelvis väljer att förboka din plats eller via ett månadsabonnemang. Naturligtvis tvingar vi inte pendlare att parkera i det nya p-huset. Vill man inte parkera i p-huset finns det idag cirka 225 stycken andra pendlarparkeringar i Katrineholm - alla inom en radie på 600 meter från Resecentrum. Bland annat hittar du 80 platser på 12h-parkeringen vid Malmgatan (kvarteret Gullvivan), 79 platser (24h) vid Drottninggatan (nära safirenhuset), 71 platser vid Fabriksgatan/Kungsgatan (24h), och 48 platser på Bievägen (24h). Kika gärna på vår parkeringskarta som visar var och hur du kan parkera i Katrineholm: katrineholm.se/parkering  

Vi är just nu mitt uppe i en pandemi och vår vardag ser annorlunda ut. Många av oss jobbar hemifrån samtidigt som besökstrycket i centrum minskat, något som blir tydligt då flera parkeringsplatser som vanligtvis är upptagna nu istället gapar tomma.  

 Vi räknar med att det nya parkeringshuset Loket kommer användas flitigt framöver och när vi återgått till en mer normal vardag. Vi tar även med oss dina synpunkter i vårt arbete. Självklart ska både handeln och pendlare känna sig trygga med att det finns goda parkeringsmöjligheter i centrala Katrineholm.