Det har eskalerat kring parkeringarna

Insändarskribenten reagerar på hur "motorburen ungdom" beter sig i Katrineholm. Arkivfoto

Insändarskribenten reagerar på hur "motorburen ungdom" beter sig i Katrineholm. Arkivfoto

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2022-08-17 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kan inte hålla tyst längre… Under flera års tid både sommar och vinter har vi haft problem med hög musik och sladdandes fordon på söder. Det har eskalerat kring Backavallen och Duveholmshallens parkeringar.

Hoppas att ansvariga för jippot ”motordagen” tog sitt ansvar och tillfället i akt att informera motorburen ungdom, att lära dem visa hänsyn nätter och helger, då vi som bor i området störs av denna verksamhet. Är också rent olämpligt att sladda och köra för fort på gator och områden kring skolor. I övrigt ett bra initiativ att bygga broar och informera i avskräckande exempel om vad som kan hända vid trafikolyckor med mera.


Tycker bara det är synd att ungdomarna hänger i kvarter där boende störs, det är inte konstigt att flera med mig reagerar. Har vid några tillfällen ringt polis men det bär emot att uppta resurser från dem för att bringa ordning mot något så onödigt. Har också varit i kontakt med samhällsbyggnadsförvaltningen om förslag på åtgärder för att förebygga bort denna verksamhet. Men utan resultat. Vad hände med att hitta en lämplig plats för denna verksamhet? Platsen vid Claudias blev tillfällig och inte verkade det bli någon succé?


Avslutningsvis hoppas jag att motordagen inte inspirerade motorburen ungdom till att sladda och spela hög musik mitt i stan. Tycker dessutom att det är rent olämpligt att drifta runt på en parkering mitt i Katrineholm.
(ungdomar gör oftast inte som vi säger, de gör som vi gör) Hur tänkte ansvariga här?