Det behövs mer solidaritet i samhället

Insändare 10 oktober 2019 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad rika köper eller spenderar sina pengar på är ointressant. Har man pengar så har man. Värre när man spenderar pengar man inte har.

Det allting handlar om är solidaritet, välfärden för alla. Rika har råd att skaffa sig en sjukförsäkring. Men alla har rätt till bra vård. Problemet är att den rike vill behålla alla sina pengar själv och inte dela med sig fast man har mer än man behöver. 

Glöm inte mindre bemedlade, trots allt har dom också arbetat och kämpat. Det är deras (vårt) problem hur man klarar sig. Men skulle inte samhället må bättre om alla hade ett schysst liv?

Hur lägre skatt för rika förbättrar något annat än för dom själva går över mitt förstånd? Jag är däremot, trots låg inkomst, är bered att betala ännu högre skatt om den garanterat går till allas väl inom vården, skolan, till (blivande) fattigpensionärer och kampen mot ökande kriminalitet. 

Vem vet, det kanske hade satsats mer på dessa områden om (S) hade fått lägga budgeten ensam? Eller för den fattiga spelar det kanske mindre roll vems budget det är? Vi är ingen grupp det är inte värd att satsa på.

Ämnen du kan följa