"Det är befriande att göra en bra sak för närområdet"

Känslan när man är ute och plockar skräp är otroligt bra, tycker insändarskribenten.

Känslan när man är ute och plockar skräp är otroligt bra, tycker insändarskribenten.

Foto: Arkivbild TT

Insändare2023-03-31 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag som skriver det här är patient på Karsudden. Jag vill dela med mig om de bra sidorna, som Karsudden bidrar med, till Katrineholm. Varannan torsdag går vi i parkgruppen ut och plockar skräp utanför området. Häromdagen gick vi till Järnvägsparken och vände tillbaka. Vi brukar även gå förbi Solparken, röda bron och komma ut vid förskolan och plocka! 

Känslan när man är ute och plockar skräp är otroligt bra. Tanken på att plocka upp en kork från en petflaska eller ett tuggummi, och veta att något djur inte äter upp skräpet, är jättebefriande. Det är befriande att göra en bra sak för miljö och närområdet. Jag vet att folk var oroliga, när de fick veta att Karsudden skulle byggas i Katrineholm. Men att få berätta om allt bra, som vi på Karsudden bidrar med till katrineholmarna, känns jättebra. Karsudden är en resurs och en styrka för Katrineholm. Det känns bra att kunna få bryta stigmat och fördomarna, folks oro. 

När jag som patient får komma till Karsuddens aktivitetscenter så har jag jättesvårt att hitta den där off-knappen. Jag kan hålla på i all evighet. Det ger jättemycket endorfiner att gå dessa skräpplockarrundor. Jag är jätteglad att ha aktivitetsstödjare med mig på rundorna. De säger till när det är dags att avsluta. De får säga till 15 minuter i förväg, när passet börjar ta slut.