Den livsfarliga kärnkraften är inte grön

Minns att slutförvaringsfrågan inte är helt löst ännu, skriver signaturen "Kritisk".
Bilden: SKB:s kapsellaboratorium i Oskarshamn där man utveklar kopparkapsarna som ska innehålla bla utbränt kärnbränsle från kärnkraftverken.

Minns att slutförvaringsfrågan inte är helt löst ännu, skriver signaturen "Kritisk". Bilden: SKB:s kapsellaboratorium i Oskarshamn där man utveklar kopparkapsarna som ska innehålla bla utbränt kärnbränsle från kärnkraftverken.

Foto: Adam Ihse/TT

Insändare2022-02-11 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Klimatfrågan löses enkelt, i alla fall av vissa oppositionspartier. Den livsfarliga kärnkraften har ännu ingen trygg och säker slutförvaring, men helt grön är den, nu när alla bjuder över varann för elmätarna slår i taket. Forskare och andra pålästa visste redan på 1950 och 1960-talet att klimatförstöring existerar. Högern har suttit vid makten flera gånger sen dess. Varför tog ni inte tag i det då?

Nej nu, i panik, skall alla beslut tas och inget kommer bli bra. Fast det är valår i år och vi kommer få se många feta löften, många som det inte finns en chans att uppfylla. 

Håll koll på kärnkraften, den kommer toppa. Och minns att slutförvaringsfrågan inte är helt löst ännu. Grön? "Säkert", ljug inte för oss, väljare är inga dumskallar.