Den gamla häradsvägen – Oppundavägen

Insändare 29 juni 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag bor vid Oppundavägen, kanske Katrineholms paradgata? Gatan är rak och rätt bred, omgärdad av stora vackra lindar. Utefter gatan ligger fina villor som nog byggdes på 1930-1940-talet. Oppundavägen går från Talltullen till Nordanåsbron. Den passerar gamla Karossen, Södra skolan – som ju numera är del av Järvenskolorna – Skogsborgsskolan, gamla ärevördiga Tennishallen och Hemgården. Sen blir det hus av olika slag, mest äldre, förutom vårt kvarter som byggdes 2015.

Det är mycket trafik på Oppundavägen. Stora tunga bilar, traktorer, stora maskiner och så firmabilar av olika slag. Dessutom "vanliga" bilar och motorcyklar. Ljudnivån är hög. På kvällarna kommer bilarna med "varningstriangel" och dom låter väldigt mycket. Troligtvis har de flesta bilar bråttom till eller från Vingåker?

Under skolåret är det väldigt många barn och ungdomar som passerar på trottoarer och cykelbanor. Det är så trevligt att se: det ser ut som hela världen finns representerad. Om vädret är lämpligt brukar jag sitta på vår uteplats och titta på allt som händer och ibland är det några som ser mig och som vinkar och hejar. Då blir jag så glad!

Något som också gör mig glad är när killen med reflexväst cyklar förbi och spelar glada låtar. Han brukar komma flera gånger om dagen. Jag undrar vem han är? Han gör väl fler än mig glad? 

Nästa gång ni åker/går/cyklar längs Oppundavägen så gläds åt hur trevlig gatan är. Snart doftar den av honung från blommande lindar!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa