De visste inte att det var klöver på talriken

Insändare 23 juni 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns så mycket vi kan äta och sådant som smakar bra ur vår natur. Under senare år har många börjat äta ramslök. Glömmer aldrig det kalaset där det serverades mest foderklöver i salladen. Många uttalade speciellt att salladen var god. Efteråt fick de veta att de ätit klöver.

Just nu talas det om hur vi ska klara oss om kriget kommer. Ett sätt kan ju vara att vi lär oss att äta lite fler sorters mat nu när vi varit i andra länder och provat på sådant som vi tidigare inte kunnat tänka oss att äta, som till exempel bambu och bläckfisk. Hur han vi äta bambu och rata kirskål som inte behöver tillagning ens?

Både Ramslöken och kirskålen är inplanterad vid kloster som mat åt människor. Så sluta rynka på näsan åt våra grönsaker även om gamla gubbar fortfarande inte lärt sig att äta sådant.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Här får barnen testa kockyrket i skolans kök – Alice, 11: "Vi har världens bästa restaurang"

Här får barnen testa kockyrket i skolans kök – Alice, 11: "Vi har världens bästa restaurang"

Sarali "Eko_ekonomen" Eder har inte kastat mat på månader – så lyckas hon

Sarali "Eko_ekonomen" Eder har inte kastat mat på månader – så lyckas hon

Insändare: Bli inspirerad av perrongen

Bli inspirerad av perrongen