När lögnen tar plats – förlorar förnuftet utrymme

SD:s trollfabrik har avslöjats. Men Jimmie Åkesson envisas och vidhåller att SD inte kommer att ändra sig. Det skriver dagens insändarskribent.

SD:s trollfabrik har avslöjats. Men Jimmie Åkesson envisas och vidhåller att SD inte kommer att ändra sig. Det skriver dagens insändarskribent.

Foto: Christine Olsson/TT

Insändare2024-05-27 10:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är inte längre statsministern som bestämmer i det här landet.

Sverigedemokraternas trollfabrik har avslöjats och Tidö-partiet smutskastar sina samarbetspartners (!) och politiska motståndare. SD:s nätfabrik som är en underavdelning till deras kommunikationsavdelning var hemlig – men nu avslöjad. Den har inget annat samband med SD mer än att de skriver trevliga memos och påhittad information på X (Twitter), Meta (Face Book) och Tik Tok eller YouTube i avsikt att smutskasta sina avtalspartners. Trollfabriken fanns inte innan den visades upp i TV4… 

Trots en snällhetsklausul i avtalet (Har man hört på maken?). Det är bara rolig satir och kul humor (Förstår ni inte skämt?). Det kan inte bli mer vulgärt än så här. Avsikten är att flytta fram de egna positionerna med falsk och lögnaktig information. Men all lögn har onda avsikter!

Tankarna går till det tyska 30- och 40-talet. Nu visar de sitt rätta ansikte.

Trots TV4:s avslöjande om vad som skett blir Jimmy Åkesson rasande (!) och angriper Tidö-parterna, oppositionen, medierna, journalismen och just Kalla Fakta. Det tycks som att de inte har någon som helst skam i kroppen. Anfall är bästa försvar. Ogenerat, flinande och absurt vänder han på steken. Och kallar allt för en omotiverad påverkanskampanj. Inför hela svenska folket klär han sig i offerkofta och vill sopa det under mattan som oskyldiga obetydligheter.

Vi har fått ett paradigmskifte i svensk politik. Det respektfulla samtalets tid är förbi. Nu är det dolda knivhugg i ryggen som gäller. Med alla till buds stående medel ljuger man, manipulerar och för oss alla bakom ljuset. Allt för den egna positionen, allt för egen snöd vinning, allt för Makten och allt för billiga poänger. Fake news och Donald Trumps metoder har gjort sitt intåg i vår inhemska politik. Lögnen har fått ett ansikte!

Efter avslöjandet envisas han och vidhåller att SD inte kommer att ändra sig. De ska fortsätta med sitt ”hemliga” och splittrande krig mot Sverige. Han borde Veta hut! Vårt land är värt ett bättre öde, värt en bättre politik. Om det nu ska kunna kallas politik? Jag vill hellre kalla det försök att kasta splitterbomber rakt in i vår välfärd, rakt in i vårt svenska folkhem. Den fromma förhoppningen om att trollen ska upplösas som i sagans värld – förblir nog bara en förhoppning.

SD och Jimmy Åkesson utnyttjar skamlöst demokratin och med hjälp av dolda och anonyma konton (!) för SD en samhällomstörtande verksamhet. Med målsättning och syfte att splittra och destabilisera och med avsikt att komma till makten. 

Det är häpnadsväckande att Tidö-partierna inte inser situationen. Det är så osvenskt det över huvud taget kan bli. 

Vad är det som pågår och vad är det som sker – inför våra ögon? Och vad gör statsministern?

Frågan är om vi vill ha det så här? 

Det kan nu också konstateras att Carl Bildt träffade rätt med sin bok om världsutvecklingen. Vi är inne i en ny epok. Ett paradigmskifte har skett. Vi är inne i ”Den nya oredans tid”. Tyvärr nu också i vårt fosterland. Nu gäller det att anpassa sig och att välja sina samarbetspartner. Nu gäller det att välja rätt parti inför kommande val. Till EU som till Riksdagen.

Vi måste slå vakt om vår konstitution, vår yttrandefrihet och om mänskliga rättigheter – där Sanning och Frihet är värda att kämpa för.

Sverige är värt att slå vakt om. Det kan fort förändras, det visar den pågående utvecklingen.

Bo Göran Nilsson